.
Belle Perez
woensdag 17 augustus 2022

Belle Perez: “Er wordt vaak illegaal alcohol verkocht”

Ze komen dan samen op het strand om te genieten

Zomer dat betekent plezier, genieten, weggaan met vrienden en hier en daar voor sommigen ook af en toe een glaasje alcohol. Ook voor Belle Perez mag er wel eens een glaasje rosé op tafel komen tijdens de zomer.

Belle, die Spaanse roots heeft, is natuurlijk oud genoeg om al te mogen drinken, maar haar zoontje Elia zal nog een paar jaar moeten wachten. Niet alleen in België maar ook in heel wat regio’s in Spanje is de minimumleeftijd minstens 18 jaar.

“Het is goed dat daar regels rond zijn. Je moet ook achttien zijn om alcohol te mogen kopen in de supermarkt. Maar de Spanjaarden zijn een volk van levensgenieters. Er vinden zogenaamde botellones plaats. Dat zijn illegale strandfeestjes met jongeren die op de één of andere manier toch alcohol op de kop hebben kunnen tikken”, legt Belle uit in Primo.

De jongeren maken, ondanks dat het verboden is, het altijd wel heel gezellig op het strand. “Ze maken dan een kampvuur om met vrienden bij te praten en te drinken. De jeugd vindt wel een weg om gezellig samen te zijn en te genieten.”

Maar wie aan Spanje denkt, denkt ook aan tapas. “Maar het is jammer dat het tegenwoordig verboden is om te koken of te barbecueën. Visjes grillen met je voeten in het zand mag niet meer.”

Bio van Belle Perez

Meer Over:

Belle Perez