.
News Image

Belgium’s Got Talent-revelatie 5de op World Songfestival for the Blind

Dat heeft Daisy Opdebeeck goed gedaan!


Daisy Opdebeeck zette een knappe prestatie neer op het Lions World Songfestival for the Blind in Polen. Onze Belgische inzending geraakte vlot door de strenge halve finales en mocht als één van de tien beste van de hele wereld aantreden in het statige theater van Krakau. Tijdens haar song ‘Hold me now’ begeleidde de blinde Daisy zichzelf op de piano en werd ze ondersteund door een filharmonisch orkest. Het goud was voor Ierland, maar voor haar ontroerende prestatie werd Daisy beloond met de vijfde plaats én kreeg ze ook de Prijs van de plaatselijke regering. “Dankzij de hele festivalweek werd dit verdrietig jaar toch nog een positief verhaal.”



Krakau, Polen – Na een week van repetities en halve finales was de opluchting zaterdagmiddag groot bij de Belgische delegatie die massaal was afgezakt naar Krakau: Daisy was bij de laatste tien en dus geselecteerd voor de finale van het World Song Festival. Op zich al een prestatie, want de jury roemde het hoge niveau van de dertig geselecteerden uit alle uithoeken van de wereld. “De finale halen was eigenlijk het doel”, zegt Daisy. “Alles daarna was meegenomen, want dat kan je toch niet voorspellen.”



Het tot de nok gevulde barokke theater van Krakau vormde het imposante decor van de live show. Toen Daisy als voorlaatste kandidaat naar de piano begeleid werd, gingen in de zaal tientallen Belgische vlaggen de lucht in. Daisy zorgde aan de piano voor een kippenvelmoment met haar autobiografisch nummer ‘Hold me now’. “Exact een jaar geleden zat ik in zak en as door het plotse overlijden van mijn papa, mijn grootste steun”, aldus een positieve Daisy. “Toch kan zelfs uit de verdrietigste momenten iets moois groeien danzkij de steun en liefde van zoveel mensen. En daar gaat het nummer ‘Hold me now’ over. Ik draag dit resultaat dan ook op aan al mijn vrienden die me zo hard gesteund hebben. En ook aan mijn overleden mama en papa natuurlijk.”



De eerste prijs ging naar Songfestival-land Ierland. Zij vaardgigden een gezin af met allen een oogbeperking die samen het meerstemmige ‘Classic Harmony’ brachten. Toch blikt Daisy tevreden terug. “Dit was een overgetelijke ervaring dankzij alle vrijwilligers en Lions-sympathisanten die mij onwaarschijnlijk gesteund hebben.” Ook de Poolse Regering zag dat het goed was en beloonde Daisy meteen met deze unieke regeringsprijs. En al die sympathisanten zijn intussen terug thuis, klaar om even enthousiast te supporteren voor Daisy in Belgium’s Got Talent.