.
News Image

Belgische zangeres Maurane plots overleden

Zij was amper 57.


Maandag is in Brussel zangeres Maurane dood aangetroffen in haar woning, dat heeft de RTBF op haar website gemeld. De Belgische zangeres werd dood in haar bed gevonden. Het parket heeft, ondanks het feit dat het hier op het eerste niet om een verdacht overlijden gaat, een wetsdokter en het labo ter plaatse gestuurd.







Maurane begon op jonge leeftijd te zingen, in 1980 bracht zij haar eerste single uit maar dat werd niet echt een hit. De zangeres scoorde vooral met haar tweede album “Maurane” waarvoor ze maar liefst 5 keer platina kreeg. Het was met de single “Toutes Les Mamas” dat Maurane brokken maakte. Maar toen moest het grote succes nog volgen, in 1991 verscheen “Ami ou Ennemi” een alum dat maar liefst 15 keer platina werd! Volgens IFPI verkocht Maurane maar liefst 3,2 miljoen geluidsdragers en daarmee doet ze even goed of zelfs beter dan Clouseau, Kate Ryan, K’s Choice en vele andere Belgische artiesten.



Maurane stopte enkele jaren geleden met optreden maar werkte aan een come-back. Die zal er helaas niet meer komen. Maurane werd 57.


Bio van Maurane

Meer Over:

Maurane