.
Goplay
zaterdag 24 februari 2024

Belgische Big Brother-kijkers fel benadeeld

Gaan Telenet en Goplay hier ooit wat aan doen?

Het zal je maar overkomen: je bent een Big Brother-kijker en je krijgt de boodschap "We zijn zo terug" op het scherm. Dat kan gebeuren, soms zijn er zaken in het huis aan het gebeuren die men liever niet laat zien of horen. Maar hoe wraakroepend is het niet dat de Belgische kijker zo'n streamlock krijgen, terwijl de Nederlanders wél klank en beeld te zien krijgen? Het is zaterdagnamiddag nog maar eens gebeurd. De kijkers via Goplay.be en Play247 van Telenet kregen vanaf 17 uur een streamlock met oude beelden te zien.

In Nederland was er wél livebeeld op één van de streams die onze noorderburen te zien krijgen. Want dat is nog zo'n dingetjes, wij moeten in België met één stream tevreden zijn, de Nederlanders krijgen het grootste deel van de tijd nog een tweede stream te zien via Videoland. Dat is nu al jaren zo. Waarom neemt Play4/Telenet die niet mee op in de onderhandelingen? Waarom krijgen de Belgische kijkers die tweede stream ook niet? Eventueel zelfs mits betaling. Waarom zit dat tweede kanaal bijvoorbeeld niet in het Streamz-abonnement om maar iets te zeggen? Of beide streams zelfs....

Op het moment dat wij dit bericht publiceren (zaterdagavond rond 18.10 uur) is de streamlock in België nog gewoon bezig terwijl de Nederlanders genieten van een gezellig gesprek tussen Sabeau en Dilano.