.
Marleen Merckx met man Michael Das
dinsdag 14 februari 2023

Belangrijk personage verdwijnt uit ‘Thuis’

​​​​​​​Actrice geeft meer uitleg bij haar beslissing

Slecht nieuws voor de fans van ‘Thuis’. Zij zullen binnenkort afscheid moeten nemen van één van de belangrijkste personages uit de reeks.

Simonneke, het personage dat al van bij de start van de reeks vertolkt wordt door actrice Marleen Merckx verdwijnt immers van het scherm.

Dat maakte de actrice zelf bekend aan een reporter van Het Laatste Nieuws, op de ‘roze loper’ op de première van de musical ‘Legally Blonde’. Ze geeft ook meteen meer tekst en uitleg bij die beslissing.

“De repetities van de spektakel-musical Red Star Line, waarin ik de rol van Rosalie – de moeder van één van de hoofdfiguren speel - zijn niet combineerbaar met de opnames voor ‘Thuis, dus ik word even uit de verhaallijnen geschreven. En dat zal ook zichtbaar zijn op het scherm. Alleen mag ik nog niet verkappen hoe”, aldus Marleen.

Het gaat gelukkig dus maar om een tijdelijk afscheid om haar de kans te geven een artistieke zijsprong te maken. Een kans waarmee ze zelf heel blij is: “Ik ben heel blij dat ik van de productie van ‘Thuis’ deze kans krijg. Als actrice geeft me dat ook nieuwe zuurstof. De rol van Rosalie is geen grote rol, maar wel een heel mooie. En ik moet niet zingen”, verklapt ze alvast.