.
Ian Thomas
zaterdag 18 september 2021

BE Vegan verliest hun boegbeeld Ian Thomas

En daar zijn ze niet gelukkig mee

BE Vegan, een vereniging die veganisme wil promoten is sinds kort hun boegbeeld Ian Thomas kwijt. De zanger koos ervoor om niet meer 100% veganistisch te leven, en dat is iets wat ze bij BE Vegan niet kunnen begrijpen. “Het is jammer dat iemand die zo expliciet verkondigde dat hij veganist was, ermee stopt. We kunnen dit soort nieuws missen, maar zitten nu ook niet met de handen in het haar”, vertelt Bram Bruyland, voorzitter van BE Vegan, in Dag Allemaal.

De keuze voor de verandering van levensstijl heeft de vereniging enigszins verrast en ze vinden het zonder meer een vreemd verhaal. “Het verbaast mij dat iemand als Ian Thomas, die sterk in zijn schoenen staat en overal ging verkondigen dat hij veganist was, nu onder sociale druk geplooid zou zijn. Ook al omdat wij merken dat het elke dag gemakkelijker wordt om veganist te zijn”, zegt Bram Bruyland.

BE Vegan hoopt in ieder geval niet dat de mensen die Ian heeft overtuigd om veganistisch te worden nu ook zullen afhaken. “Zij zullen intussen de voordelen hebben ervaren. Ian geeft trouwens ook aan dat hij nog altijd in veganisme gelooft, maar moeite heeft om die levensstijl consequent te volgen.”