.
Bas Van Weert
donderdag 23 mei 2024

Bas Van Weert: “De keuze was snel gemaakt”

Hij verliet ‘Familie’

Eind vorig jaar maakten de kijkers van ‘Thuis’ kennis met Abel Nauwelaerts, gespeeld door Bas Van Weert. Abel is een spoedarts in opleiding en palmde Britt volledig in. En dat zou volgens de kijkers niet veel goeds voorspellen.

Het is niet voor het eerst dat Bas te zien is in een soap want hij heeft ook een tijdlang de rol van Cédric gespeeld in ‘Familie’. Daar is hij mee gestopt in 2017.

“Ik ben daarmee gestopt om aan het conservatorium van Antwerpen te gaan studeren. Ik genoot enorm van mijn tijd bij 'Familie', het waren vier schitterende jaren, maar ik was toe aan iets anders. Ik wou een heuse acteeropleiding gaan volgen en toen ik slaagde voor het toegangsexamen aan het conservatorium was de keuze snel gemaakt”, geeft hij toe in Primo.

Zijn studies heeft hij niet afgemaakt, omdat hij niet door zijn eerste jaar is geraakt. Een best grote ontgoocheling voor Bas. Gelukkig mocht hij daarna meespelen in ‘Mijn Slechtste Beste vriendin’.

“En dan ben ik in september vorig jaar beginnen draaien voor ‘Thuis’. Eind december was ik voor het eerst op het scherm te zien. Ik werd er heel hartelijk ontvangen. Het voelde meteen goed aan.”

Bio van Bas Van Weert

Meer Over:

Bas Van Weert Thuis