You are here

Bartel van Riet presenteert nieuw programma bij Discovery Channel

01/06/2016 10:15-

Bartel roept Vlamingen op hun barak in te zenden voor ‘De Barak van Bartel’

Dit najaar presenteert Bartel Van Riet het nieuwe programma De Barak van Bartel bij Discovery Channel. In deze lokale productie gaat hij op zoek naar het strafste, mooiste en meest bijzondere tuinhuis van de lage landen. Vlaamse en Nederlandse tuinen herbergen duizenden opmerkelijke schuurtjes en tuinhuizen die de moeite waard zijn om in het zonnetje te zetten. Per aflevering bezoekt Bartel vier tuinhuizen en kiest daarbij de mooiste barak uit. Daarbij krijgt hij de hulp van drie experts op het vlak van architectuur, design en tuinaanleg. Samen onderzoeken ze hoe de barakken tot stand zijn gekomen, welk uniek verhaal ze herbergen en vooral wie de interessante eigenaars zijn. In de vijfde en laatste aflevering wordt uit deze selectie één winnaar gekozen en daarnaast bekroont Bartel samen met de kijker de meest unieke creatie tot ‘Barak van het jaar 2016’. Met alle kennis die Bartel onderweg verzamelt, bouwt hij zijn eigen ultieme schuur: ‘De Barak van Bartel’.

Bartel roept vanaf vandaag alle Vlamingen op om deel te nemen. Een tuinhuis in de vorm van een theepot, de ultieme mancave of een zelfgebouwde boomhut met drie verdiepingen: alles kan. Iedereen die iets unieks heeft gebouwd waar architecten van watertanden en waar men als klein jongetje alleen van kon dromen, kan zich opgeven om zijn (of haar) schuur te presenteren. Inschrijven kan vanaf woensdag 1 juni tot en met eind juni door een foto in te sturen via discoverychannel.be.

Arno Flapper, Channel Director Discovery Channel & Digital: “Op vrijdagavond, onze Tooltime avond, laten we de meest bijzondere bouwwerken zien van over de hele wereld. Van de meest indrukwekkende boomhutten in Treehouse Masters en grootse zwembaden in Poolmasters tot gigantische aquaria in Tanked. We zijn heel blij dat we Bartel bereid hebben gevonden om onze kijkers te laten zien welke verborgen parels er in de tuinen van Vlaanderen en Nederland verborgen staan."

Meer nieuws over:

Bartel Van Riet

Gerelateerde bio's: