.
Bart Van Avermaet in Thuis
vrijdag 22 april 2022

Bart Van Avermaet is gekwetst: “Die beslissing doet pijn”

Na 20 jaar trouwe dienst komt zo'n boodschap wel hard binnen.

Zelfs al heb je nog nooit een aflevering van 'Thuis' gezien, toch is de kans groot dat je Bart Van Avermaet kent. Of toch Waldek, het personage van een Poolse migrant met opvallende tongval dat hij al 20 jaar vertolkt in de VRT-reeks.

Vanmiddag werd er door de CEO van VRT, Frederik Delaplace, een bommetje gedropt onder het personeel. Tegen 2025 worden er besparingen doorgevoerd en moet ongeveer 10% van het VRT-personeel vertrekken. “Wij hebben vanmiddag het bericht gekregen van Frederik dat wij veranderen van werkgever”, begint hij zijn videoboodschap voor 'Laat'.

VRT wil de productie van 'Thuis' voortaan uitbesteden aan een extern bedrijf. De cast en crew van de populaire soap, die samen 70 mensen telt, moeten dus noodgedwongen overstappen. Er heerst nog onduidelijkheid over welk productiehuis dat gaat zijn. Er zouden wel al gesprekken gaande zijn.

“Het nieuws sloeg in als een bom. De vraag die wij ons stellen is: waarom? Deze situatie creëert voor heel veel mensen onzekerheid. Ik werk al 20 jaar voor 'Thuis'. Voorlopig krijgen we vanuit alle hoeken signalen dat ze ons gaan helpen, dat is het enige waar we ons aan kunnen rechthouden”, aldus een aangeslagen Van Avermaet.

“We gaan er alleszins voor zorgen dat 'Thuis' op de buis blijft. Even goed en even mooi”, rondt hij zijn betoog bezorgd af.

Bio van Bart Van Avermaet

Meer Over:

Bart Van Avermaet