.
Bart Schols
maandag 21 augustus 2023

Bart Schols in rouw: "alles aan hem te danken"

Bart Schols emotioneel na overlijden: "Hij wist nergens meer van"

VRT-journalist Bart Schols heeft op zijn sociale media een eerbetoon gebracht aan zijn overleden vader., adoptievader om precies te zijn.

Drie jaar geleden werd Bart Schols geadopteerd door zijn pleegouders, een bijzonder emotioneel gebeuren. Maar tien dagen geleden moest Schols afscheid nemen van zijn adoptievader. "Tot anker van Vlaanderen heeft hij het niet geschopt, maar hij was wel het mijne. Georges 'Joske' Janssens, 18.10.1935, eind jaren '50 op de rechterflank bij Osschot Sport waar hij naar het schijnt harder tackelde dan een blok beton. De mevrouw naast hem op de foto's, mijn ander anker, omschreef het volgens dezelfde bronnen als volgt van aan de zijlijn: Jansseeeens! Varken!" Ze zouden volgende maand 65 jaar getrouwd zijn", schrijft Bart Schols.

Georges Janssens overleed op vrijdag 11 augustus 2023. "Hij vond dat het goed was geweest. Een kwartier nadat we voor die dag afscheid hadden genomen in het rustoord. Hij wist nergens meer van, maar daar verdenken we hem toch van een laatste kapoenenstreek. Hij was m'n derde ouder, en de eerste echte, aan wie ik alles in m'n huidige bestaan te danken heb", lezen we in het bericht van Schols.

"De mooie herinneringen zijn talrijk, de beelden ervan zullen we gebruiken om het gat op te vullen dat in ons lijf is geslagen. Met een dankbaarheid die op een dag alle tristesse zal overstijgen", besluit Bart Schols.

Héél veel sterkte, Bart en wat een mooi eerbetoon. Koester al die mooie herinneringen.

Bio van Bart Schols

Meer Over:

Bart Schols