.
Bart Peeters
zaterdag 5 februari 2022

Bart Peeters verbaasd: “Lap, ik mocht het doen”

Hij had ze nochtans proberen afwimpelen

Als er één iemand kan oordelen over de tol van de roem, dan is het zanger en presentator Bart Peeters wel. Hij is 62 en al jaren niet meer weg te denken uit de showbizz. Hij speelt tientallen lotto arena’s plat en is geregeld te zien als presentator op één. Dat Bart vaak herkend wordt op straat, daar bestaat geen twijfel over.

Hoe hij bekend is geworden, dat noemt hij geluk hebben. “Ik was als vierjarig jongetje al wel eens te zien op de schoot van Tante Terry en ik was ook te zien in de reeks ‘Bart Bannings’. Maar daarna was het vooral geluk hebben. Ik wilde wel muziek maken en toneelstukken schrijven, alleen had ik het wat moeilijk met het gegeven bekendheid. Dus ik dacht: ik word de ideale achter de schermenmens”, lacht Bart in Humo.

Maar dat bleef niet duren toen iemand, meer bepaald de toenmalige BRT-directeur potentieel zag in Bart. “Hij wilde mij spreken over een nieuw programma: ‘Pop-Elektron’. Ik weet nog dat ik vroeg aan mijn moeder of ze hem wilde afpoeieren, maar hij bleef aandringen. Ik heb dan maar auditie gedaan en lap… ik mocht het doen.”

Bio van Bart Peeters

Meer Over:

Bart Peeters