.
Bart Peeters
zaterdag 9 oktober 2021

Bart Peeters: “Ik was een lelijke baby”

Hij was de enige drummer in het dorp

Hoewel mama’s en papa’s van hun eigen baby altijd vinden dat hun baby het mooiste baby’tje op aarde is, heeft Bart Peeters daar toch zijn twijfels over. “Ik ben uit mijn moeder ontrukt met een soort van wc-stomper en had een blauwe berg op mijn kop. Mensen die mij kwamen bezoeken wisten naar het schijnt niet wat te zeggen”, vertelt Bart Peeters over zijn geboorte aan Het Laatste Nieuws.

Bart groeide op in een warm en artistiek gezin. Zijn moeder hield van Indiase kleren en zijn vader werkte in het theater en had een lange baard, roodgekleurd met henna. Hun huis was heel open en heel vaak kwamen er acteurs, muzikanten en songwriters over de vloer.

Bart woonde in Boechout, de stad waar het Sfinksfestival werd georganiseerd. Alle groten der aarde kwamen daar naartoe. “Die kwamen uit Afrika en hadden niks bij. Ik was de enige drummer van het dorp en leende m’n drumstel uit. In ruil mocht ik gratis binnen en kon ik verbroederen met al die gasten die voor mij werelddrummers waren.”

Bart vertoefde dus al heel lang in het milieu van artistieke mensen. En dat heeft zijn sporen nagelaten. Recent lanceerde Bart zijn nieuwste plaats “De kat zat op de krant”.

Bio van Bart Peeters

Meer Over:

Bart Peeters