.
Bart Peeters
vrijdag 11 maart 2022

Bart Peeters had ambitie: “Ik wou gewoon heel goed zijn”

Hij had andere prioriteiten

Als je beroemd wordt, net zoals Bart Peeters, dan vallen de vrouwen aan je voeten. Iedereen wil en stukje van je opeisen en wil alles over je weten. Op optredens eisen alle vrouwen je aandacht, en dan kan het al eens gebeuren dat je niet meer aan de verleiding kan weerstaan. Maar dat overkwam Bart Peeters niet. Zijn prioriteiten lagen bij het maken van muziek en bij zijn vrouw Anneke.

“Mijn ambitie was in de eerste plaats om fucking goed te zijn in wat ik deed. Bekend zijn was een spijtig nevenverschijnsel, nooit het doel. Ik kwam na een optreden ook liefst zo vaak mogelijk terug naar huis, naar het zalige dorpje Boechout”, bekent Bart in Humo.

Bart mocht dan wel af en toe optreden in Nederland, overwogen om daar te gaan wonen, dat hebben ze nooit gedaan. “Op een avond werden wij rondgereden door de chique buurten van Hilversum. We zagen waar Ron Brandsteder woonde, Linda de Mol enzovoort. Anneke en ik keken naar elkaar en dachten: dit is de showreel van de hel. Als we daar waren gaan wonen, hadden we dat nooit overleefd.”

Bio van Bart Peeters

Meer Over:

Bart Peeters