.
Bart Peeters
zaterdag 11 september 2021

Bart Peeters enthousiast over Vlaamse succesgroep: "dat was fenomenaal!"

"Hoe die het publiek konden inpakken, wereldwijd, was fenomenaal!"

Bart Peeters en Jan Leyers zijn niet alleen goede zangers, daarnaast zijn ze ook buren en beste vrienden. Een vriendschap die al dateert vanuit de mannen hun studententijd. Ooit speelden ze samen in een groepje, om daarna elk hun eigen muzikale pad te bewandelen. Jan begon met Soulsister en Bart trok rond met The Radios. De mannen kenden grote successen, werden onrechtstreeks elkaars concurrenten, maar bleven vooral goede vrienden.

“Soulsister moet de groep zijn die ik het meest in mijn leven aan het werk gezien heb. Hoe die het publiek konden inpakken, wereldwijd, was fenomenaal”, vertelt een enthousiaste Bart aan Story. Maar ook Jan is lovend over Bart en zijn succes met The Radios. “Ik heb ze heel vaak aan het werk gezien. Bart is de meest veelzijdige artistieke mens die ik ken. Eigenlijk is hij een artistieke kakmachine: steek er eten en drinken in en er komt kunst uit”, lacht Jan.

Bart is een veelzijdig man. Naast muziek maken, tekent Bart ook graag. Zo maakte hij voor zijn nieuwe plaat ‘De kat zat op de krant’ grappige tekeningen. Bij gebrek aan livefoto’s van het afgelopen jaar, werd de cd dan maar opgesmukt met eigen tekeningen en een foto gemaakt door Barts zoon Pablo.

‘De kat zat op de krant’, het nieuwe album van Bart Peeters is vanaf 1 oktober beschikbaar.