.
News Image

Bart Peeters en Praga Khan op Marktrock 2013

Onder het motto “De zomer van Marktrock” stoomt de moeder van alle stadsfestivals zich klaar voor een nieuwe topeditie in 2013.

Onder het motto “De zomer van Marktrock” stoomt de moeder van alle stadsfestivals zich klaar voor een nieuwe topeditie in 2013.

Het wordt beslist een magisch weekend, want Marktrock beleeft straks zijn 31ste verjaardag in Leuven, terwijl het festival voor de 1ste keer georganiseerd wordt in muziekstad Bilzen. Marktrock is opnieuw “100% Gratis & 100% Belgisch”. De festivalbezoeker geniet in de beste omstandigheden en helemaal gratis van de beste artiesten van eigen bodem. Noteer dus alvast vrijdag 9 augustus, zaterdag 10 augustus en zondag 11 augustus 2013 in de agenda en beleef de zomer van Marktrock vanop de eerste rij. Deze topnamen hebben alvast hun komst naar “Marktrock Leuven” bevestigd: Bart Peeters, The Happy, Buscemi en Les Truttes. Naar “Marktrock Bilzen” komen onder andere: Praga Khan, A Brand, Merdan Taplak en Regi. Op een later moment wordt de volledige affiche van “De zomer van Marktrock” bekend gemaakt. Marktrock staat garant voor twee dagen feest in Bilzen op zaterdag en zondag. In Leuven duurt het stadsfestival traditioneel drie dagen, van vrijdag tot en met zondag. In Leuven presenteert Marktrock twee nieuwe initiatieven: het “Marktrock Standendorp” en de “Marktrock Tweedehands Muziekmarkt”. Het “Marktrock Standendorp” wordt het speelterrein voor alle mogelijke organisaties en verenigingen van in en buiten Leuven. Zo krijgen jeugdverenigingen, sportclubs, culturele verenigingen, etc… de kans om actief mee te werken aan “Marktrock Leuven”. Enthousiaste organisaties en verenigingen kunnen zich nu al inschrijven via de website van Marktrock op www.marktrock.com. Dirk Vansina, schepen Evenementen van de Stad Leuven: “Wij zijn zeer blij met dit initiatief om “Marktrock Leuven” naast de sterke nationale uitstraling, het festival ook een sterker Leuvens karakter te geven. Het is een goed idee om Leuvense verenigingen de kans te geven om actief mee te werken aan Marktrock.“ Pieter Marnef, brandmanager van LIVE Entertainment: “Dankzij de goede samenwerking met de verschillende stadsdiensten en Leuvenement, kunnen wij dit jaar in Leuven uitpakken met enkele mooie nieuwe initiatieven. Bovendien gaan we dit jaar aan de slag met een nieuw, fris en enthousiast team. Samen gaan we er een topeditie van maken."