.
Bart Peeters
zaterdag 19 augustus 2023

Bart Peeters: “Daarom ben ik daar moeten stoppen” 

Hij is gevoelig aan geluid 

Op een optreden kan je als zanger, muzikant of als toeschouwer veel gehoorschade oplopen. Ook Bart Peeters kan daar over meespreken. Last van tinitus heeft hij niet, maar hij is nu wel overgevoelig aan lawaai.

“Bij een concert van Metallica vlak voor een podium gaan staan, zoiets kan echt niet meer. Wie aan hyperacusis lijdt is overgevoelig voor geluid en hoort té goed. Alsof de volumeknop voortdurend op de hoogste stand staat. Dat maakt dat zelfs gewone geluiden als pijnlijk worden ervaren en amper te verdragen zijn”, legt Bart uit in De Morgen en Dag Allemaal.

Overgevoelig zijn voor geluid, het moet zowat het ergste zijn wat een muzikant of artiest kan overkomen. Al hebben ze ook maar 2 keuzes: doof worden of geluidsgevoelig.

“De wat speciale en smaakvolle instrumenten in ons groepje zijn daar het gevolgd van. Als wij bij ons in de woonkamer repeteren, is mijn stem nog altijd het luidste instrument. Die oorproblemen hebben er wel toe geleid dat ik ben moeten stoppen met de Clement Peerens Explosition.”

Bio van Bart Peeters

Meer Over:

Bart Peeters