.
Bart Peeters
zondag 6 november 2022

Bart Peeters: “Daar kan ik al mijn negativiteit in kwijt”

Daar wordt hij blij van

Voor een muzikale artiest is muziek onmisbaar in hun leven. Dat geldt ook voor Bart Peeters en Meskerem Mees. Zij zouden niet meer zonder kunnen.

“Muziek is als drugs, maar dan niet schadelijk voor je gezondheid. Het is een verrijking van je geest. Het is voor mij heel makkelijk om alle emoties die muziek losweekt, te ervaren. Mijn mama zet de radio op, gewoon ‘om geluid te hebben’. Anderen hebben een playlist die amper drie nummers telt. Voor mij is muziek alom tegenwoordig. Muziek is heilig voor me”, zegt Meskerem in Het Laatste Nieuws.

Maar ook Bart Peeters kan niet zonder. Voor hem was muziek het ultieme redmiddel. “Het heeft mij gered, toen ik tegelijk wijsbegeerte en theaterwetenschappen studeerde en ik geen knopje had om mijn brein af te zetten.”

Bij Peeters thuis hadden ze één geluidsinstallatie. Van zijn ouders mocht Bart in de zetel liggen en met een koptelefoon op luisteren naar The Beatles of Neil Young.

Muziek is Barts leven en dat maakt hem bijzonder gelukkig. “Als ik een plaat mag maken of optreden ben ik blij. En zo probeer ik ook in het leven te staan. In mijn songwriting kan ik al mijn negativiteit kwijt.”

Bio van Bart Peeters

Meer Over:

Bart Peeters