.
Bart Kaëll
woensdag 2 november 2022

Bart Kaëll: “Wedstrijden vind ik oneerlijk”

Wat een verrassende uitspraak.

Toen Bart Kaëll in 1982 de publieksprijs won bij de Baccarabeker ging het plots heel hard voor de jonge talentvolle zanger. Amper een jaar later nam hij ook deel aan de voorrondes van ‘Eurosong’ met het nummer ‘Symfonie’.

Tijdens die wedstrijd was Luc Appermont de presentator van dienst, niet wetende dat de twee ooit een koppel zouden gaan vormen. Nog steeds is hij dol op het nummer dat Bart toen bracht.

Maar wie hoopt dat Bart ook dit jaar terug zou deelnemen aan ‘Eurosong’, die moeten we teleurstellen. Bart heeft die ambitie niet meer. En daar zit het wedstrijdaspect voor iets tussen.

“Ik hou niet van wedstrijden. Op een bepaalde manier vind ik ze oneerlijk. Dat is zoals vragen: wat heb je nu het liefs? Een appel of een peer”, zegt Bart in Primo.

En ook Luc Appermont vindt het niet meer nodig dat Bart deelneemt aan de wedstrijd. “Neem nu een wereldster als Cliff Richard. Hij heeft twee keer deelgenomen en twee keer niet gewonnen. En Engelbert Humperdinck verkocht miljoenen platen, maar werd op het Songfestival voorlaatste. Het is gewoon één grote loterij.”

Download onze app voor Android of iOS