.
Bart Kaell
maandag 5 februari 2024

Bart Kaëll: “Ik ken dat huis helemaal niet”

Maar het blijft terugkomen

Dromen, we doen het allemaal. Wanneer we slapen sijpelen er dromen binnen, waarvan we de een onthouden, maar de ander alweer zijn vergeten bij het ontwaken. Bart Kaëll heeft twee dromen die steeds terugkeren.

“In de eerste ben ik met de auto aan het rijden en gebeuren er zware ongevallen rond me. Er is chaos, er is bloed, maar op de ene of andere manier slaag ik er telkens in m'n stuur om te gooien en ontkom ik eraan. In de andere bevind ik me in een mooi, groot huis, ik denk dat het in Zuid-Frankrijk staat en het is míjn huis, maar er is nog veel werk aan. Sommige ruimtes zijn magnifiek, andere niet en daar stopt de droom telkens”, vertelt Bart aan Het Laatste Nieuws.

Die tweede droom klinkt niet slecht, maar Bart vindt het heel bizar dat hij daarover droomt. Want hij kent het huis niet.

“Toen ik die droom dan weer opnieuw had, stond ik opnieuw in dat huis, en is dat huis weer wat verder overwoekerd. Het rare is: ik ken dat huis niet, het bestaat niet, ik heb het in mijn echte leven nooit gezien, toch zie ik het zo voor me. De hal, de lambrisering, de grote hal, de hoge plafonds, de schilderijen aan de muur, ik zou er zo een plan van kunnen tekenen.”