.
Bart Kaell
vrijdag 5 augustus 2022

Bart Kaëll: “De apotheker keek vreemd op”

Zijn gouden tip voor lekkere tomaten

Mensen met een eigen moestuin zullen het ongetwijfeld herkennen: het urenlang tijd doorbrengen tussen je eigen gekweekte groenten en fruit. Ook Bart Kaëll brengt er heel wat tijd door. Hij verklapt zelfs één van zijn moestuin geheimen in Story.

“Ik kweek natuurlijk ook mijn eigen tomaten. Iedereen mag ermee lachen, maar sinds ik aspirine aan de wortel van een tomatenplant leg, heb ik elk jaar zeer lekkere tomaten. Ik denk dat het een stof bevat die slecht ongedierte weghoudt”, zegt hij.

Ook de apotheker waar Bart de aspirines gaat kopen, keken eerst eventjes raar op. “Toen ik bij de apotheker zei dat ik gewone aspirinetabletten moest hebben voor mijn tomaten, geen bruistabletten, bekeken ze me raar. Ik denk dat je van mijn tomaten ook geen hoofdpijn krijgt”, lacht Bart.

Maar tomaten is niet het enige dat je in de moestuin van de zanger zal vinden. Ook appels en kweeperen, frambozen, pruimen en rabarber kan je er terugvinden.

Het onderhouden van een moestuin vraagt veel werk, en dat is niet altijd eenvoudig met zo’n drukke agenda als die van Bart. “Ik ben soms gewoon te moe om alles te onderhouden. Maar onze tuinman en bureaumedewerker helpt gelukkig een handje.”