.
Bart Kaëll
dinsdag 30 januari 2024

Bart Kaëll: “Dat ligt niet in mijn aard”

Dat doet hij niet

Mensen maken fouten in het leven, dat is normaal. Maar niet iedereen durft toe te geven dat hij of zij fouten heeft gemaakt of dat hij of zij het beter anders had gedaan. Ook Bart Kaëll heeft fouten gemaakt. Maar hij heeft er wel van geleerd.

“Er zijn samenwerkingen geweest waarvan ik vandaag denk: had ik dat wel moeten doen? Er zijn ook platen geweest waarvan ik denk: had ik die wel moeten opnemen? Maar zo gaan de dingen in een carrière”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Bart wordt wel eens omschreven als ‘charmezanger’ en dat vindt hij eigenlijk een vreemd woord. Hij vindt ‘zanger’ beter op zijn plaats.

“Mijn vak is: mensen entertainen. Hen een goed gevoel geven. Ervoor zorgen dat ze zich een uur ontspannen, ook al zitten ze misschien slecht in hun vel of is hun huwelijk niet oké. En néé, ik doe dat niet met hoogdravende teksten of door met het vingertje te wijzen. Er zijn andere zangers die dat fantastisch kunnen, maar ik ben er daar geen van, dat ligt niet in mijn aard. Ik ben gewoon een entertainer. Alleen zou dat niet minder waard mogen zijn.”