.
Bart Kaell  in De Verraders
dinsdag 9 augustus 2022

Bart Kaëll: “Dat is voor mij pure ontspanning”

Bart is de kok in huis

Kennen jullie het gevoel van het volledig tot rust komen in de moestuin. Ook Bart Kaëll vindt er zijn rust en probeert toch elke dag even met zijn handen in de aarde te wroeten.

“Dat is voor mij gewoon pure ontspanning. Maar daarnaast geniet ik ook enorm van kokkerellen en tafelen. Thuis ben ik de kok, Luc zet de tafel klaar, eet het eten op en ruimt mee af”, lacht Bart in Story.

Bart heeft lang in enkele kookclubs gezeten, maar is daarmee gestopt wegens tijdsgebrek. Daar leerde Bart één van zijn specialiteiten maken: tuinkerssoep.

“Ik moet van Bart altijd als een aapje aan tafel klaarzitten tot het eten gereed is. Ik wil niet ondankbaar zijn – Bart kookt heel lekker – maar soms moet ik dringend bellen wanneer het eten klaar is. Daar heeft Bart een hekel aan”, geeft Luc Appermont toe.

Dat Bart graag in de tuin vertoeft, daar bestaat geen twijfel over. Maar ook Luc geniet van het buitenzijn. “Ik geniet in alle seizoenen van onze tuin in de overdekte zithoek en we eten ook regelmatig buiten.”, begint Bart. “Ik ben meer een buitenmens dan Bart. Hij zit heel vaak achter zijn bureau met gesloten luiken. Dan kan hij evengoed in de kelder gaan zitten”, lacht Luc.