.
Bart Kaell
dinsdag 24 mei 2022

Bart Kaëll: “Dat is een heel proces geweest”

Hij staat al veertig jaar op de planken

Al veertig jaar lang maakt Bart Kaëll de podia onveilig in Vlaanderen. Tot op de dag van vandaag geniet Bart nog altijd even hard van het optreden en het publiek entertainen. Maar het was ook een proces dat heel wat tijd heeft gekost.

“Mijn eigen muzikale stijl vinden is een proces geweest. Maar het feit dat ik al zo lang zing, heeft uiteraard te maken met het feit dat ik het graag doe. Wat ik wel merk is dat ik – meer dan vroeger – mijn kracht moet verdelen. Als je 21 bent, ben je een onuitputtelijk vat vol energie”, klinkt het bij Bart in Primo.

Zoveel optreden is allemaal heel plezant, maar net zoals elke artiest moet Bart er ook voor zorgen dat het niet te veel wordt. “ Ik moet op tijd op de rem gaan staan om mijn lichaam de kans te geven weer te kunnen opladen. Voor mijn stem is het belangrijk dat ik veel slaap en weinig alcohol drink.”

Bart is vaak op de baan en doorkruist vaak heel Vlaanderen. En daarom is hij op zoek naar een chauffeur die hem kan rondrijden naar optredens. “Ik ben op zoek naar een chauffeur. Nachtelijke uren mogen hem of haar niet afschrikken.”

Voor hem of haar zal een tripje naar Westende voor 'Tien Om Te Zien' hopelijk ook op de planning staan. Want net als iedereen hoopt Bart dat ook hij zijn kans krijgt. “Het is zowel voor het publiek als de artiesten prettig dat er eindelijk weer kanalen zijn om nieuwe muziek onder de aandacht te brengen.”

Download onze app voor iOS of Android