.
Bart Kaell
zaterdag 28 mei 2022

Bart Kaëll: “Dat is de grootste waardering die ik kan krijgen”

Dat doet hem deugd

'Tien Om Te Zien', Zomerhit,… de zomer is in het land en de muziekprogramma’s op VTM en één zijn ook weer van de partij. Heel wat Vlaamse artiesten hopen op een plekje op één van de podia om er hun nieuwe single te kunnen promoten.

“Maar het is niet omdat je een bekende naam bent dat je sowieso op beide oren kan slapen. Het is bijvoorbeeld niet omdat je Remco Evenepoel heet, dat je per definitie elke koers wint. Mocht ik programmadirecteur of muzieksamensteller zijn, zou ik objectief luisteren naar het nieuwe aanbod aan nieuwe songs”, zegt Bart Kaëll in Primo.

Bart legt bij elke single de lat hoog. Een song waarover hij niet 100% tevreden is, verdwijnt in de prullenmand. Bart hoopt dan ook dat zijn single ‘één uit de duizend’ een grote hit wordt. Al staat hij ook met beide voetjes op de grond.

“Na meer dan veertig jaar in de Vlaamse showbizz is mijn eigen ego wel gestemd. In het verleden was ik vooral met mezelf bezig, vandaag vooral met mijn vak. De grootste waardering die ik kan krijgen is dat het publiek mijn liedje zal meezingen. Een nummer 1 of 'Tien Om Te Zien' is op dat moment gewoon bijkomstig.

Het ego van Bart is dus na al die jaren nog altijd erg bescheiden, al kan je hem wel veel plezier doen met een leuk complimentje. “Wanneer iemand zegt dat ik er goed uitzie of een leuke song heb gemaakt, zal ik dat compliment in dank aanvaarden. Maar het is niet dat ik me een ster voel of verslaafd ben aan aandacht.”

Download onze app voor iOS of Android