.
Bart Kaëll
zaterdag 24 februari 2024

Bart Kaëll: “Dan pas moet je sorry zeggen”

En dat doet hij niet

Er zijn altijd wel mensen in het leven tegen wie we graag ‘Sorry’ zouden willen zeggen. Al denkt Bart Kaëll niet dat hij mensen heeft tegen wie hij echt ‘sorry’ zou willen zeggen.

“Je moet pas sorry zeggen, vind ik, als je echt een fout hebt gemaakt of iemand hebt gekwetst en ik denk niet dat ik zo in elkaar zit. Ik ben te soft om mensen te kwetsen. Luc noemt me op dat vlak wel eens een groot kind en hij heeft gelijk, ik blijf dat ook heel bewust. Het leven beitelt je, het transformeert je en gaandeweg halen een heleboel invloeden je weg van je authenticiteit, maar het is nu net die authenticiteit die ik zo graag wil bewaren. De kinderlijke verwondering en de gretigheid om te leven”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Bart heeft al heel wat bereikt in zijn leven. Maar zijn grootste verwezenlijking vindt hij toch dat hij zanger is kunnen worden.

“Ik zie wel eens artiesten bij wie dat allemaal gemakkelijker ging. Omdat ze ouders hadden die muzikant waren. Of bij de VRT werkten. Of in het vak zaten. Bij mij was de weg langer en moeilijker. Ik heb er veel discipline voor aan de dag moeten leggen en heb er hard voor moeten werken, maar als ik zie waar ik vandaag sta, heb ik het er niet slecht vanaf gebracht, denk ik.”