.
Bart Kaell
vrijdag 5 januari 2024

Bart Kaëll: “Dan moet je toch een klik kunnen maken”

Het is anders dan op televisie

Nu ‘Starstruck’ op VTM te zien is, wordt er wel eens vaker teruggedacht aan de tijd van ‘De Soundmixshow’ op VTM. Het programma werd gepresenteerd door Bart Kaëll en hij heeft toen veel populaire artiesten van nu de revue zien passeren.

Zo passeerden onder meer Yasmine, Christoff, Gene Thomas en Kathleen Aerts bij Bart voor ze het podium opgingen. En dat zijn slechts enkele van de honderden kandidaten die Bart heeft zien passeren.

“Ik kan natuurlijk niet alle carrières van alle kandidaten volgen die ik heb ontmoet. Maar ik merkte wel meteen als ze het in zich hadden om het verder te schoppen. Ze moesten niet per se het beste kunnen zingen, sommigen hebben gewoon die welbepaalde X-factor. Die valt niet aan te leren, die gave heb je of niet. Bij Gunther Levi zag ik het meteen, maar bijvoorbeeld ook bij Gene Thomas. Ik herinner mij dat ik na de show nog aan hem heb gevraagd 'Je gaat hier toch zeker mee verder”, zegt Bart in Dag Allemaal.

En gelukkig is Gene er inderdaad mee verder gegaan. Gene, Gunther, Bart, ze weten nu als geen ander dat er een groot verschil is tussen ‘De Soundmixshow’ en het echte artiestenleven dat ze nu hebben.

“Op televisie word je begeleid door een professioneel team en treed je op met een klank- en lichtinstallatie van de beste kwaliteit... Maar als je daarna ergens te lande staat te zingen op een wankel podium, met slechte belichting en mensen die aan het drinken, roepen en tieren zijn: daarvoor moet je toch een klik in je hoofd kunnen maken. Je moet sterk genoeg zijn om je eigen koers te varen en je persoonlijkheid uit te spelen. Wij kunnen enkel onze hoop uitspreken dat jonge artiesten de tijd krijgen om te groeien en zichzelf te ontwikkelen, want tegenwoordig ontbreekt het daar soms aan.”

Bio van Bart Kaëll, Yasmine, Christoff en Gene Thomas