.
Bart Kaëll
woensdag 17 mei 2017

Bart Kaëll, Mathias Coppens en Lieven Scheire duiken quizgeschiedenis in

En Guga Baul voelt zich als een vis in het water...

De kringloopwinkel der televisiequizzen. Zo omschrijven Guga Baúl en Gunter Lamoot hun nieuwe spel- en quizprogramma Kan U de Vraag Nog Eens Herhalen. Gemiddeld 626.000 kijkers – goed voor 24,2% marktaandeel (VVA 18-54, live +5) – doken samen met hen terug in het quizarchief van de voorbije jaren. Op donderdag 18 mei 2017 heeft Guga afspraak met 3 nieuwe kandidaten en (ex-)quizmasters én met een hele hoop gerecycleerde quizvragen.

Vorige week loodste Luc Appermont zijn kandidaat nog succesvol naar de finale. Deze week gaat zijn partner en Rad Van Fortuin-coryfee Bart Kaëll niet voor minder. Hij maakt samen met ‘Allesweter’ Lieven Scheire en Beauty & De Nerd-buitenbeentje Mathias Coppens deel uit van het trio BV’s, Bekende Vragenstellers. Alle drie hebben ze het vragen stellen in de vingers, maar hoe goed kennen ze de antwoorden nog? De quizmasters graven diep in hun geheugen voor Stijn Gybels uit Neerpelt, Leen Fock uit Kortrijk en Kwinten Van Campenhout uit Lokeren. Wie van hen verdient een plaats in de finale?


Voorzitter van de jury en hofleverancier van de betere knip- en plakmoppen Gunter Lamoot is ook weer van de partij. Als er ooit in een programma een quizvraag werd gesteld, heeft zijn alziend oog het gespot. Niet alleen in ‘De Vraag van 1 Miljoen’, ‘Wie Wordt Multimiljonair?’ of ‘Valkuil’, maar ook in ‘Quiz Me Quick’ en zelfs ‘FC De Kampioenen’. In de Remixronde haalt Gunter deze keer het legendarische ‘De Juiste Prijs’ met Jan Theys nog eens van onder het stof. Met een glansrol voor het piepjonge streelmeisje Phaedra Hoste. Wie kan zich de meeste ‘juiste prijzen’ herinneren?

Kan U De Vraag Nog Eens Herhalen? Donderdag 18 mei om 20.35 op VTM.

Bekijk ook deze items over Kan U de Vraag Nog Eens Herhalen?: