.
Bart Hollanders in De Shaq
zondag 5 juni 2022

Bart Hollanders: “Ik word daar gelukkig van”

We kunnen hem geen ongelijk geven

De kans dat je binnen een aantal jaar een fles wijn drinkt die Bart Hollanders heeft gemaakt, is bijzonder groot. Bart is volop aan zijn droom aan het werken om zelf wijn te kunnen maken. Een passie die al heel vroeg is ontstaan.

“Mijn grootvader had een grote moestuin waarin ik als kind graag rondhing. Ik deed niet liever dan bonen pellen of rijpe tomaatjes plukken. Van zulke dingen word ik nog altijd heel gelukkig. Dat is bijna zoals een geur die herinneringen opwekt uit het verleden”, glimlacht hij in Citta.

Bart droomt al een aantal jaren van een eigen wijngaard, een droom die alleen maar sterker is geworden door de voorbije 2 jaar vol lockdowns.

“Stel, er komt nog een lockdown – die kans bestaat wel, denk ik – dan zou ik het geweldig vinden om vrienden en familie er op een veilige manier buiten kunnen ontvangen”, droomt hij.

Om volledig op de hoogte te zijn van het wijnbouwen, volgt Bart ook een opleiding. En daarvoor heeft hij volgende week examen. “Dit jaar ligt de focus op stille wijn. We hebben de afgelopen maanden zelf rode wijn en appelwijn mogen maken. En het resultaat mocht er zijn. Het is geweldig om met twee grote emmers naar huis te trekken, dat fermentatieproces mee te maken en dan je eigen wijn te bottelen.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Bart Hollanders

Meer Over:

Bart Hollanders