.
Bart Herman
donderdag 16 juni 2022

Bart Herman overtuigt met ‘Dame Blanche of Crème Brûlée’

Wat een dilemma!

Na o.a. ‘Ode aan de zon’ en ‘Bartje is een leuke naam’ deelt de populaire singer-songwriter Bart Herman, met een vette knipoog en zijn typisch gelaagde humor, deze zomer de keuzestress waarmee we allemaal wel eens geconfronteerd worden tijdens het dessert: gaan we voor een dame blanche of wordt het crème brûlée? Geschreven op een vlotte countryrock-melodie is dit na ‘Meisje van de drummer’ en ‘Jij laat mij niet los’, het derde voorsmaakje van Bart z’n nieuwe album ‘Volwassen en Gestreken’ dat in september verschijnt en met een nieuwe tournee meteen ook een vervolg krijgt in de theaters.

Sinds 1990 is de veelzijdige Bart Herman (63) al bezig met muziek, maar de grote doorbraak bij het publiek kwam er pas in 1993 met zijn monsterhit ‘Ik ga dood aan jou’. Ondertussen is Bart nog steeds één van de populairste artiesten in Vlaanderen. Collega-artiesten en het publiek bewonderen Bart niet alleen om zijn aparte, herkenbare stemgeluid, maar ook om zijn muziek en vooral zijn schitterende liedjesteksten. Bart evolueerde muzikaal, maar bleef ook trouw aan zijn publiek. Het is die waardering die er steeds voor zorgt dat hij het ‘uitverkocht’-bordje mag bovenhalen op de concerten. In september verschijnt het nieuwe studioalbum ‘Volwassen en Gestreken’. “Het klopt dat ik doorheen de jaren rust en stabiliteit heb gevonden, zowel in de liefde als in mijn leven. De verhalen klinken wat bezadigder, zowel in de muziek als tijdens mijn nieuwe theatertournee die in het najaar, in het verlengde van mijn albumrelease, start. Of de lonesome cowboy en onstuimige rocker uit mijn langgerekte puberteit zijn verdwenen, kom je te weten als je naar de concerten komt (lacht), die ik trouwens speel met mijn livemuzikanten.”

Op ‘Volwassen en Gestreken’ vind je straks ‘Meisje van de drummer’, ‘Jij laat mij niet los’ en Bart Herman zijn nieuwe zomersingle ‘Dame Blanche of Crème Brûlée’. “Ik rook en drink niet, maar ik ben dol op nagerechten. Op zich is dat niet erg, behalve wanneer de zaak dreigt te escaleren: ik kan namelijk niet kiezen tussen een dame blanche of een crème brûlée als dessert, wat mij tot wanhoop drijft en uiteindelijk mijn maaltijd verpest”, zegt Bart met een vette knipoog. De ludieke tekst, geschreven op een vlotte countryrock-melodie in zijn typerende, gekende Bart Herman-stijl, zorgt weer voor een heerlijke zomersingle. Na zijn succesvolle ‘Ode aan de zon’ en het relativerende ‘Bartje is een leuke naam’, trakteert Bart Herman ons met het smakelijke ‘Dame Blanche of Crème Brûlée’ een sterk muzikaal dessert. Het mooie is dat het feelgood-verhaal meteen plakt in je hoofd, waardoor je vanzelf gaat rondlopen met een brede glimlach.

Begin september verschijnt het album en op 17 september 2022 start in Zwevegem de nieuwe ‘Volwassen en Gestreken’ tournee van Bart Herman. Daar trekt hij 2 jaar mee rond in Vlaanderen en uiteraard staat dan zijn nieuwe zomersingle ‘Dame Blanche of Crème Brûlée’ op de setlijst. ‘Dame Blanche of Crème Brûlée’ van Bart Herman verschijnt net als het album op het Matador-label en is digitaal beschikbaar

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Bart Herman

Meer Over:

Bart Herman