.
Bart Herman
vrijdag 12 augustus 2022

Bart Herman is eindelijk ‘Volwassen En Gestreken’

Hij heeft een nieuwe single!

Na zijn verscheurende zomerse keuze tussen ‘Dame Blanche Of Crème Brûlée’ is de populaire singer-songwriter Bart Herman eindelijk ‘Volwassen En Gestreken’. Dat laatste is meteen ook de titel van zijn nieuwe single, tevens de voorbode van zijn nieuwe studioalbum dat op vrijdag 9 september 2022 verschijnt en aangevuld wordt met een gloednieuwe theatertournee die op zaterdag 17 september 2022 in Zwevegem start.

Driewerf hoera, want Bart Herman voelt zich op zijn 63ste eindelijk volwassen: “Ik heb een dak boven mijn hoofd, een vast lief en vast werk. Het echte leven kan nu pas echt beginnen”, zegt hij met een vette knipoog, vol humor en zelfrelativering. Zijn uitleg is ook het verhaal dat hij vertelt in zijn nieuwe single ‘Volwassen En Gestreken’, de titelsong op het gelijknamige nieuwe album. “Mensen die de nieuwe CD al beluisterd hebben, vinden het een positieve plaat met opvallend veel uptempo-nummers”, zegt Bart Herman. “De laatste keer dat ik zo’n album uitbracht, was ‘Tuimelkruid’, nadat ik hersteld was van keelkanker. ‘Volwassen En Gestreken’ is opgenomen in volle coronaperiode, een tijd waarin ik zelf ook werd getroffen door het virus. Opnieuw was het een vrij ernstige aandoening en lag ik 2 weken in het ziekenhuis. Ik heb, achteraf gezien, veel geluk gehad: door de beademing duurde het even voor mijn stem terug was en ik ook weer kon zingen. Ja, ik was ook wel even in paniek en heb getwijfeld of het goed zou komen. ‘Volwassen En Gestreken’ was voor mij een positieve manier om het allemaal wat te verwerken. Buiten ‘Zomer 2020’, een song waarin ik terugblik op de coronamaatregelen en de gevolgen ervan, zijn er verder geen liedjes op mijn nieuwe album die expliciet naar die periode verwijzen. Het is vooral een positieve plaat.”

Op zijn 63ste zit Bart Herman in de fleur van zijn leven: “Met leeftijd ben ik niet bezig, maar het fijne aan ouder worden is de extra bagage en levenservaring die je leven verrijkt. Méér dan ooit geniet ik van liedjes schrijven en de optredens. Er is niets zo fijn als wanneer je samen het podium deelt met muzikanten of wanneer je met hen in de studio zit om nieuwe liedjes op te nemen. Het is een voorrecht waar ik nog elke dag ontzettend dankbaar voor ben. Mijn wilde haren ben ik al een tijdje kwijt (lacht), maar ik zit inderdaad in een levensfase waarbij ik me ontzettend goed voel. Ik heb inmiddels de luxe dat ik alleen maar dingen kan doen die ik graag doe: voor mezelf of op de momenten dat ik liedjes schrijf voor anderen wil ik mij voornamelijk amuseren. Volgend jaar is het 30 jaar geleden dat ik bij het grote publiek doorbrak met ‘Ik Ga Dood Aan Jou’. Dat nummer hebben we nu in het West-Vlaams opgenomen. Je vindt het ook terug op mijn nieuwe album en ik zing het binnenkort in de Lotto Arena. Ook tijdens de komende theatertournee staat het op het programma. Op zaterdag 17 september 2022 starten we in Zwevegem met de ‘Volwassen En Gestreken’-tournee door Vlaanderen, tot einde 2023. Op mijn website vind je alvast de speellijst.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Bart Herman

Meer Over:

Bart Herman