.
Bart Herman
donderdag 20 oktober 2022

Bart Herman: “Ik zou niet weten hoe dat moet”

Trouwen doen ze niet

Iemand die verslaafd was aan alcohol zal zich ongetwijfeld erg goed herkennen in het verhaal van zanger Bart Herman. Hij dronk jarenlang niks anders dan alcohol en doordat het zo’n gewoonte werd, voelde het niet als een verslaving aan. Tot hij besloot om te stoppen met drinken.

En nu nog steeds raakt Bart geen druppel alcohol meer aan. “Ik mis het ook niet meer. Alleen bij een maaltijd waar ik vroeger een bepaalde wijn bij dronk, mis ik dat glas wel. Maar ik ga het niet meer riskeren”, lacht Bart in Dag Allemaal.

Door te stoppen met drinken voelt Bart zich ook volwassener dan ooit, en dat is merkbaar aan de teksten die hij schrijft.

“Ik zing: ‘ik weet wat avontuur is, maar ook wat een factuur is’. Dat is echt zo. Ik keek vroeger nooit naar mijn financiën. Ik weet eigenlijk nog altijd niet zo goed hoe een factuur opgemaakt moet worden. Mijn vrouw regelt dat allemaal voor mij.”

Bart heeft dus ontzettend veel geluk met een vrouw als Liesbeth, maar trouwen dat zit er niet meer in voor de twee. “Vroeger wist ik dat ik de belofte van eeuwige trouw niet zou kunnen waarmaken, dus trouwde ik niet. Nu nog trouwen heeft ook geen enkele zin: we hebben geen kinderen of grote belangen te beschermen. Alles kan volgens een notaris geregeld worden.”

Bio van Bart Herman

Meer Over:

Bart Herman