.
Bart Herman
vrijdag 13 oktober 2023

Bart Herman: “Ik heb een bijzondere band met hem”

Hij is special guest op zijn jubileumconcert

Als er één nummer is waar Bart Herman ontzettend trots op is, dan is het toch wel zijn grootste hit ‘Ik Ga Dood Aan Jou’. Het nummer bestaat dit jaar dertig jaar en dat is behoorlijk uniek.

Volgens Bart heeft het verschillende redenen waarom het nummer zo populair is, maar eentje daarvan is, is toch wel de vertolking van het nummer.

“Tenminste als ik dat van mezelf mag zeggen. In die tijd kenden we drie soorten Nederlandstalige muziek: rock, zoals De Kreuners, kleinkunst en de charmezangers. Hetgeen ik deed, was nieuw. Die hese belcanto of countryfolkachtige stem, hadden ze hier nog niet gehoord. 'Waar komt die kerel ineens vandaan?' hoorde ik toen vaak. (glimlacht) Niemand kende mij, ook al was ik al vijftien jaar bezig”, legt hij uit in Primo.

Het nummer is zo’n groot succes dat dat ook wel betekent dat hij het nummer na dertig jaar nog elke keer moet zingen. Maar hij raakt het nooit beu. Voor de dertigjarige verjaardag van het nummer geeft hij zelfs een jubileumconcert, samen met Stef Bos als special guest.

“Inderdaad. Ik heb een bijzondere band met Stef. Hij is mijn brother in arms. Bart Van den Bossche, Philippe Robrecht, Stef en ik waren begin jaren 90 zo'n beetje de nieuwe lichting en we zijn altijd een nauwe band blijven behouden. Laat ons eerlijk zijn: Stef Bos is zonder twijfel één van de grootste tekstdichters van de Lage Landen. “

Bio van Bart Herman

Meer Over:

Bart Herman