.
Bart Herman
woensdag 5 oktober 2022

Bart Herman: “Ik had een chauffeur, dus waarom niet”

De alcohol vloeide rijkelijk

Een aantal jaren geleden kreeg zanger Bart Herman de harde diagnose van mondkanker. Een kanker die veroorzaakt werd mede door zijn alcoholgebruik. Bart dronk behoorlijk veel en werd zo snel met zijn neus op de feiten gedrukt.

“Het eerste wat de dokter vroeg: ‘Drink je? Rook je?’ Ik deed het allebei, in overdreven mate. ‘Dan moet je het niet verder zoeken’, zei hij. De tumor werd verwijderd, ik herstelde en de dokter zei: ‘Als je weer gaat roken en drinken, sta je hier volgend jaar terug”, blikt Bart terug in Dag Allemaal.

Dat was het signaal voor Bart dat hij meteen moest ophouden met drinken. Vanaf die dag heeft hij nooit nog een sigaret aangeraakt, en ook met drinken is hij een paar jaar later gestopt.

“En dat was de beste beslissing die ik ooit heb genomen. Die heeft mijn leven gered. Als ik niet was gestopt met drinken, dan leefde ik nu niet meer.”

Het drankgebruik van Bart was problematisch te noemen, dat beseft hij zelf ook. “Ik kan wel zeggen dat alles wat ik op één dag dronk alcoholisch was. Ik had een chauffeur, dus ik mocht drinken. Alcohol was altijd alom aanwezig toen.”

Bio van Bart Herman

Meer Over:

Bart Herman