.
Bart Cannaerts
zondag 8 mei 2022

Bart Cannaerts over presentatorenrol: “Ik had zeker geen brandende ambitie”

Hij zou de quiz eerst niet presenteren

Hij is actief als tv-presentator en comedian, en werd in het verleden al meerdere keren ingeschakeld als quizmaster in populaire quizprogramma's zoals 'De Pappenheimers' en 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Ondertussen heeft Bart Cannaerts een eigen quiz om te presenteren, genaamd 'De Dag Van Vandaag'. Toch was dat in eerste instantie niet de bedoeling. Hij vertelt er meer over aan Dag Allemaal.

Op jonge leeftijd was Bart al bezig met het bedenken van vragen om thuis zijn eigen quizzen te presenteren. “Onlangs was m’n moeder jarig en m’n schoonbroer zei: ‘Toen ik je de eerste keer zag hier thuis, met Kerstmis, presenteerde je een quiz.’ Ik was toen tien of zo. Ik zong geen liedje, ik presenteerde een zelfgemaakte quiz onder mijn artiestennaam Bartone Cartone! Ik doe dat graag, quizvragen voorlezen”, zegt hij daarover.

Hoewel hij het erg leuk vindt, was het aanvankelijk niet de bedoeling dat Bart 'De Dag Van Vandaag' zou gaan presenteren. Hij werkte achter de schermen mee aan het format. “Toen we dit concept bedachten, was dat totaal niet met mij in het achterhoofd. Het testje dat we aan de VRT voorstelden, heb ik wel gepresenteerd - iemand moest het doen. Maar ik had zeker geen brandende ambitie”, lacht hij.

Bio van Bart Cannaerts

Meer Over:

Bart Cannaerts