.
Bart Cannaerts
zaterdag 12 februari 2022

Bart Cannaerts ontmaskerd in ‘The Masked Singer’: “Ik wilde niet per se winnen”

Toch bleef dat wedstrijdelement in je hoofd rondspoken

‘The Masked Singer’ is een leuk programma voor jong en oud, maar bovenal is het ook een wedstrijd waarin BV’s een aantal weken lang hun identiteit zo lang mogelijk geheim proberen houden. Wie daar drie weken in geslaagd is, is comedian Bart Cannaerts. Hij zat verscholen in het pak van cycloop.

“Ik wilde eigenlijk niet per se winnen, maar dat wedstrijdelement blijft toch in je achterhoofd zitten. ’t Was ook niet dat ik nog nooit een liedje had gezongen voor publiek. Dit waren toch moeilijkere nummers en dat gaf stress. Tot mijn nummer gedaan was, was blinde paniek telkens mijn basisemotie”, lacht Bart in Dag Allemaal.

BV’s die uit de pakken komen zeggen we vaker dat het heel erg warm is in de pakken dat je amper lucht krijgt. Ook Bart kan dat bevestigen. “Gelukkig werd achter de schermen meteen het oog van Cycloop eraf gehaald om me zuurstof te geven. Maar het oog moest ook gedroogd worden, want dat dampte instant aan. Ik vertrouwde er wel op dat de dansers mij zouden tegenhouden als ik te dicht tegen de rand van het podium kwam.”