.
Bart Cannaerts
maandag 9 januari 2023

Bart Cannaerts: “Mensen zouden denken dat ik een domme dochter heb”

Hij probeert zo spontaan mogelijk te zijn

2022 zit erop en de eindejaarsconferences lopen ook weer op zijn einde. Wie nog nooit een eindejaarsconference heeft geschreven is comedian Bart Cannaerts. Het is hem ook nog nooit eerder gevraagd.

“Ik zou het weleens één jaar willen doen, maar ik ken Michaël Van Peel goed genoeg om te weten wat voor een hel het is om zoiets jaar na jaar tot een goed einde te brengen. Tot september kun je eigenlijk niks doen, omdat iedereen het nieuws van de eerste maanden toch vergeet. Dan moet je in drie maanden een voorstelling in elkaar boksen en dat is toch wel geschift”, klinkt het in Humo.

Een eindejaarsconference is goed om 2 maanden mee rond te trekken en daarna kan dat materiaal voorgoed de kast in. Iets wat Bart niet gewoon is, nadat hij vier jaar met zijn laatste zaalshow heeft getourd.

“Dat komt dan wel vooral door corona natuurlijk. Maar het viel me wel op: mijn dochter is nu 6 jaar, maar in de show is ze 2 jaar gebleven. Anders klopten er een paar moppen niet of zouden de mensen denken dat ik een wel heel domme dochter heb. En Liz is zo slim.”

Na 2 jaar niet meer kunnen spelen, was Bart een groot deel van zijn eigen zaalshow vergeten. Hij heeft zichzelf moeten herbekijken en heeft smakelijk gelachen om zijn eigen moppen. “Ik schrijf mijn voorstellingen niet neer, hè. Het probleem is: als ik moppen opschrijf, komen ze er in te stroeve schrijftaal uit. Ik geniet liever een beetje meer vrijheid en klamp me voor de structuur dan vast aan enkele kernwoorden. Ik wil de mensen het gevoel geven dat ik gewoon maar wat met hen kom babbelen.”

Bio van Bart Cannaerts en Michaël Van Peel