.
Bart Cannaerts
vrijdag 13 januari 2023

Bart Cannaerts: “Laat hen nu toch eens gerust”

Daar kan hij niet tegen

Een eindejaarsconference gebracht door Bart Cannaerts, ongetwijfeld zullen heel wat mensen voorstander zijn en een ticketje kopen voor de show. Ook Bart Cannaerts zou dat wel voor één keer zien zitten. Hij heeft genoeg cynisme in zich om een show te kunnen maken.

“Maar dat cynisme, ik vind dat niet de interessante vorm van humor. Het is niet zo moeilijk, hè, kwaad zijn? Neem nu Poetin, ik slaag er niet in om me kwaad te maken over die kwiet. Dan fulmineer ik in mijn shows liever over pietluttigheden”, klinkt het bij Bart in Humo.

Mocht Bart een eindejaarsconference moeten schrijven, dan zou hij zich vooral kwaad kunnen maken over de politieke journalistiek van tegenwoordig. Daar zou hij zich volledig over kunnen laten gaan.

“Dan denk ik: laat die politici nu eens gerust, zeg! Dat is toch het concept van de representatieve democratie? Ik zeg in de stembus: ‘We hebben met z’n allen geen tijd om alles in dit land te regelen, dus doe jij het in mijn plaats. En over vier jaar oordeel ik met mijn volgende stem of je het goed hebt gedaan.”

Dat alle politieke journalisten elk vlammetje aanwakkeren tot een laaiend inferno, maakt Bart kwaad. Als het van hem afhangt moeten we de politici gewoon hun werk laten doen. “In tijden waarin iedereen op de politicus inhakt, vind ik het interessanter om dat dan net niet te doen.”

Bio van Bart Cannaerts

Meer Over:

Bart Cannaerts