.
News Image

Bakken: het basisbakboek met 350 recepten

Het referentiewerk voor zowel de bakfanaat als de bakker.


Meer dan 350 onontbeerlijke bakrecepten in één luxueus boek. Met heldere beschrijvingen, sfeervolle fotografie en tijdloze opmaak. Van het gewone witbrood en zachte pistolets tot lekkere koffiekoeken en verrukkelijke taarten. Peter Balcaen bakte het voor dit allesomvattende standaardwerk. Het handboek Bakken omvat ongeveer 350 recepten - waarvan een veertigtal zonder gluten, lactose of suiker - en een uitgebreide vaktermenlijst. Een honderdtal van deze recepten werden ook uitgewerkt voor Kenwood-gebruikers. Alle bereidingen worden heel nauwkeurig beschreven, zodat de recepten haalbaar zijn voor iedereen. Peter Balcaen behaalde zijn diploma Brood- en banketbakker aan de Gastronomische School 'Ter Groene Poorte' en volgde opleidingen patisserie aan verschillende internationale vakscholen. Hij is technisch en commercieel coördinator, food consultant, productontwikkelaar en technisch adviseur voor verschillende bedrijven, waaronder Kenwood, en schreef al negen bakboeken. Hij is regelmatig te gast bij De Madammen op Radio 2.