.
News Image

Baarmoederhalskanker vastgesteld bij vrouw van Dieter Coppens

En nu is het bang afwachten....

"Ik ben mijn vrouw vrijdag van het ziekenhuis gaan halen. Het zijn moeilijke tijden bij ons thuis geweest", vertelde Dieter Coppens in 'Touché' op Radio 1. "Tijdens de herfstvakantie hebben we te horen gekregen dat mijn vrouw baarmoederhalskanker had. Ze zijn er wel heel snel bij geweest. Ze is ook heel snel geopereerd, vorige week is dat al gebeurd. Ze heeft dan een weekje in het ziekenhuis gelegen en nu is ze gelukkig weer thuis."

Baarmoederhalskanker, het is geen prettig nieuws. De diagnose werd gesteld na een uitstrijkje. "Mijn vrouw doet dat om de drie jaar en de gynaecoloog zegt dan 'als je niets hoor, is het oké'. Maar nu kreeg zij na een week de vraag om toch eens langs te komen.

Het was toch even schrikken. "Mijn vrouw is wel een redelijke nuchtere. We maken ons niet nodeloos zorgen, maar onderhuids ben je daar toch mee bezig. Ik moet zeggen dat ik toch wel anders gedroomd heb. Op de scans die vrij snel gebeurd zijn, zouden er geen uitzaaiingen te zien zijn, we wachten echter nog op de uitslagen van de onderzoeken. Die komen woensdag 9 december binnen. We hopen dat er niets aan de hand is, pas dan zijn we écht gerust."

De eerste vraag van de kinderen was 'mama, ga jij dan dood?' of 'mama, ga jij dan je haar verliezen?'. Mijn schoonmoeder heeft ook kanker gehad, mijn moeder, mijn vader... ik moet zeggen dat kanker echt overal is. De kinderen zijn er redelijk goed mee omgegaan. Die week dat ik alleen thuis was met de kinderen, hebben zij meegeholpen in het huishouden. Ik was trots op mijn kinderen."

“De dag van de operatie ben ik haar om half acht 's morgens gaan afzetten, normaal zou zij als eerste geopereerd worden. Toch was het pas om half negen 's avonds dat ik een verpleegkundige aan de lijn kreeg die mij vertelde dat ze terug op haar kamer was en alles goed verlopen was. Dat was toch wel een lange dag moet ik zeggen.”

Door corona was Dieter namelijk niet in de mogelijkheid om zijn vrouw in het ziekenhuis te gaan bezoeken. "Er mocht niemand bij haar, allemaal natuurlijk heel begrijpelijk. Ik denk dat dat ook voor haar oké was. Ze voelde zich zo slecht, ze was echt niet goed van de operatie en de verdoving. Gelukkig lag ze met twee op een kamer, ook iemand die dezelfde operatie had ondergaan."

Wij wensen Rut een spoedig maar vooral volledig herstel toe.

Bio van Dieter Coppens

Meer Over:

Dieter Coppens