.
Axelle Red
donderdag 15 december 2022

Axelle Red: “Met Kerstmis mag ik weer volop kind zijn”

De lichtjes maken zo’n donkere periode blij

Axelle Red trakteert zichzelf en haar vele fans met een Christmastour en bijbehorende plaat, vol good old kerstliedjes. In Nina, weekendbijlage Het Laatste Nieuws, is ze openhartig over de voorbije lastige periode die ze met deze muziek wegspeelt.

Kerstmis brengt het kind in Axelle naar boven. Het lekkers, de cadeautjes, het onbezonnen genieten van kleine dingen en ook … de kitsch. “De lichtjes maken zo’n donkere periode blij”, glundert de zangeres.

Voor Axelle brengt Kerstmis het beste in de mens naar boven. Zelf is ze al vijfentwintig jaar humanrightsactiviste. “Ik vind dat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld”, beklemtoont ze.

Het zetten van de kerstboom is bij Axelle Red een familiegebeurtenis. De dochters helpen graag, met op de achtergrond de ene kerst-cd na de andere. “It’s pure fun!”, geniet ze zichtbaar.

Dat ze dit jaar in de kerstperiode vooral op tournee zal zijn, vindt Axelle niet direct een probleem lezen we in Nina, weekendbijlage Het Laatste Nieuws. “We vieren niet per se op kerstavond zelf, maar wel ergens in die periode. We vinden wel ons moment”, verduidelijkt ze.

Download onze app voor Android of iOS