.
Axelle Red
maandag 16 januari 2023

Axelle Red: “Een relatie eenzijdig opgeven, ik vind dat verraad”

Zoiets verbreek je niet

Axelle Red is al 33 jaar samen met haar man en manager Filip. De vonk sloeg over aan de VUB waar ze beiden rechten gestudeerd hebben, lezen we in Nina, weekendbijlage Het Laatste Nieuws.

“Toen ik studeerde, deed ik al mijn artistieke ding on the side. Ook Filip was al bezig met muziek toen”, blikt de zangeres terug.

Het geheim van hun relatie zit volgens Axelle Red in samen keuzes maken en daardoor ook dingen durven opgeven. Zo weigerde ze ooit een aanbod om te acteren met Matthias Schoenaerts in ‘Ellektra’ van Rudolf Mestdagh. “Een filmcarrière was er te veel aan geweest”, zegt ze nuchter.

Bij een goede relatie zit ook altijd een factor geluk, beseft de zangeres. “Iemand die bij je weggaat is erger dan iemand die sterft. Want iemand die doodgaat, verlaat de wereld, maar die verlaat jou niet”, filosofeert ze.

Als je iemand eenzijdig verlaat, pleeg je verraad volgens Axelle in Nina, weekendbijlage Het Laatste Nieuws. “Je belooft elkaar ‘pour le meilleur et pour le pire’. Zoiets verbreek je niet, tenzij er op een oprechte manier samen aan gewerkt is.”