.
Axel Daeseleire
maandag 29 augustus 2022

Axel Daeseleire presenteert ‘Klopjacht’: “Na 17 dagen zijn ze gesloopt”

Het is heel intensief

Het spannende ‘Klopjacht’ is weer begonnen. Presentator Axel Daeseleire is bijzonder trots op het programma en het is dan ook een echt kijkcijferkanon. En het nieuwe seizoen belooft alvast extra spannend te worden.

“De spanning zit vooral bij de kandidaten en speurders. Voor hen zijn die 17 dagen zeer intens. Ik ben eerder de adelaar – al klinkt dat ijdel – die rondvliegt om de situatie gade te slaan. Ik heb het voorrecht om toe te kijken in het zenuwcentrum van de opnames”, zegt Axel in Het Nieuwsblad.

Doordat het een tweede seizoen is, zijn de kandidaten beter voorbereid dan de kandidaten van het eerste seizoen. “Ze zijn meer op de hoogte van welke middelen de speurders hebben. Al is er dit jaar met de kliklijn een extra element.”

De kliklijn werkt in twee richtingen. Zo zijner mensen die sympathie hebben voor de voortvluchtigen en de speurders snel op een verkeerd spoor gaan zetten, al waren er natuurlijk ook mensen die de speurders wel degelijk verklikken.

“De kliklijn was dus een vergiftigd geschenk. Alle informatie die binnenkwam moest gefilterd worden, want er zat ook fake news tussen. Uiteindelijk was die extra tool voor het opsporingsteam dus vaak een blok aan het been.”

Bio van Axel Daeseleire

Meer Over:

Axel Daeseleire