.
Axel Daeseleire
zaterdag 11 september 2021

Axel Daeseleire openhartig over therapie: “ik redde het niet meer alleen”

‘Oei, die is niet goed in zijn hoofd...’

Axel Daeseleire geeft in Het Laatste Nieuws toe dat hij af en toe beroep doet op een therapeut. De acteur geeft toe dat hij blij is dat hij in een moeilijke periode in zijn leven die stap heeft durven en kunnen zetten.

“Er was een periode in mijn leven dat ik te maken had met verlies, ook relationeel”, doet Axel Daeseleire zijn verhaal in Het Laatste Nieuws. “Ik redde het niet meer met het advies van mijn vrienden en familie.”

Het was in die periode dat hij voor het eerst een therapeut raadpleegde: “Ik ben blij dat ik toen, ondanks de drempel die ik eerst voelde, naar een therapeut ben gegaan. Ik heb daar veel dingen geleerd die ik sindsdien meeneem in alles wat ik doe.”

Sindsdien is de acteur-presentator op regelmatige basis naar zijn therapeut blijven gaan. “Ik vind dat we stilaan in een era zouden moeten komen waarin dat niet meer wordt beschouwd als ‘oei, die is niet goed in zijn hoofd’.”

Axel Daeseleire onthult in Het Laatste Nieuws hoe hij omgaat met problemen en moeilijke situaties: “Als ik een probleem heb, zal ik het voorleggen aan de mensen die dicht bij me staan. Én ik zal ermee naar mijn therapeute stappen. Die combinatie maakt dat ik erna weer verder kan”, verduidelijkt Axel Daeseleire in Het Laatste Nieuws.