.
News Image

Axel Daeseleire: 'Oog in oog met de man met de zeis'

Acteur getuigt over coronabesmetting.


Acteur Axel Daeseleire is blij dat hij het Covid 19-virus overwonnen heeft. Eind maart werd de acteur in het ziekenhuis opgenomen. Nadat hij eerder al langs een triage ging omdat hij ziek was, mocht hij na een kort onderzoek terug naar huis. Drie dagen later ging hij naar spoed en vanaf dan ging het snel. De acteur werd meteen op de covid-afdeling opgenomen en in een kunstmatige coma gebracht.


In VTM NIEUWS getuigde Axel Daeseleire dat het op het randje was. Het is een close call geweest, ik heb oog in oog gestaan met de man met de zeis. Op het moment dat ze komen zeggen dat ze je zullen intuberen, zo'n tube inplanten in je hals, en je in coma moet, dan ben je efkes alle windrichtingen kwijt en voel je je nog heel klein, geeft Axel Daeseleire toe.


De acteur is nochtans geen watje, hij heeft in zijn leven best wel spannende dingen beleefd, maar qua gezondheid was dit toch wel het meest extreme. Dat gaat ook gepaard met een bepaalde angst als ik heel eerlijk ben. Omdat ik ook weet dat dergelijke ingrepen soms niet lukken en dat wil zeggen: er niet meer zijn.

Axel Daeseleire werd tien dagen in een kunstmatige coma gehouden en wist bij het ontwaken perfect waar hij was en waarom hij in het ziekenhuis opgenomen was. Ik was nog wel heel wazig, maar ik wist wel waar het op stond en waar ik mij bevond.


Axel is maar wat blij dat hij weer gewoon thuis is, maar beseft dat hij nog een lange weg af te leggen heeft. Hij verloor 11 kilo, naar eigen zeggen trouwens 11 kilo spieren. Dat vreet je spieren weg. Niet je vet, maar je spieren, dus ik ben 11 kilo spieren kwijt. Ik zit nu in een revalidatie die toch nog 5, 6 maanden zal duren. Officieel zegt men dat je per dag dat je in coma hebt gelegen een maand nodig hebt om te herstellen, maar ik hoop en denk dat het toch iets sneller zal zijn om terug actief te zijn, besluit de acteur.

Bio van Axel Daeseleire

Meer Over:

Axel Daeseleire