.
Axel Daeseleire
donderdag 23 september 2021

Axel Daeseleire is tegen verplichte vaccinatie

Acteur belandde in coma na besmetting maar is tégen verplicht vaccin.

Hij was één van de eerste bv’s die werd getroffen door corona. Axel Daeseleire belandde in een coma en overleefde het virus op een haar na. Ondertussen zijn we een jaar verder en voelt hij zich al beter. Axel staat nu anders in het leven dan voor zijn besmetting. Maar zijn levensvisie veranderde niet.

“Ik zoek het moeilijke evenwicht tussen werk en vertier. Ik wil van alles genieten, ik wil uit eten gaan, ik wil lekkere wijn drinken, ik wil op reis gaan. Zo veel en zo vaak mogelijk. Dat kost geld en dus is er een goede verhouding werk-vertier nodig. Ik heb er lang mee geworsteld, maar de jongste jaren lukt me dat bijzonder goed, vind ik”, vertelt Axel aan Het Nieuwsblad.

Dankzij zijn coronabesmetting beseft Axel dat zijn tweede leven is begonnen en hij is dankbaar dat hij nog een tweede kans heeft gekregen. “Mijn tweede leven is misschien nog wat feller dan de 52 jaar ervoor, maar je m’en fous. Ik leef. Ik trek me nog minder aan van wat anderen van me vinden.”

Wat velen misschien zal verwonderen is dat Axel tegen de verplichte vaccinatie is. “Ik dein niet graag mee op de golven. Ik ben niet contrair, maar ik wil ook niet conformistisch zijn. Ik heb een niet te blussen drang naar een zo groot mogelijke vrijheid. Daarom heb ik ook de petitie getekend tegen de verplichte vaccinatie op scholen. Iedereen, ook kinderen, moeten daar zelf over kunnen beslissen. Ik ben geen anti-vaxer, maar ik sta op de vrijheid om zelf de keuze te kunnen maken zonder dat het opgelegd wordt. Ik wil respect en autonomie. Dat is de sleutel voor alles.”