.
Axel Daeseleire
dinsdag 7 september 2021

Axel Daeseleire: “het had niks gescheeld of ik was níet ontwaakt uit die coma”

Axel Daeseleire ontsnapt aan noodlot...

Axel Daeseleire blikt in Het Laatste Nieuws terug op zijn zware coronabesmetting die hem in coma deed belanden. De acteur beseft dat het puur toeval was dat hij wél ontwaakte uit die coma, en zoveel anderen niet: “Het had niks gescheeld of dat was niet gebeurd.”

Axel Daeseleire geeft toe dat zijn coronabesmetting hem nog meer gewezen heeft op de eindigheid van het leven. Al is dat iets dat hem altijd al beziggehouden heeft…

“Ik was al jong geïntrigeerd door de ‘eindigheid’. Dat is nog steeds zo, ik heb in mijn huis veel vanitassen hangen — werken waar schedels op zijn afgebeeld. Het leven blijft niet duren”, klinkt het nuchter bij de acteur in Het Laatste Nieuws.

“Dat is voor mij een realiteit waar ik zo goed als dagelijks mee bezig ben, zeker na wat ik anderhalf jaar geleden heb meegemaakt. Je kan twintig keer ‘yolo’ en ‘carpe diem’ roepen, maar het leven heeft alleen maar betekenis omdat je weet dat het ooit stopt”, deelt de presentator een belangrijke wijsheid.

Al had Axel Daeseleire geen coronabesmetting nodig om dat te beseffen: “Elke dag is een cadeau. Het feit dat je er bent. Dat je kan zien. Dat je wakker wordt. Dat je kan proeven, dat je kan ruiken, dat je kan horen.”

De acteur lijdt sinds zijn besmetting aan een lichte vorm van tinnitus, maar dat deert hem niet. “Dat je kan denken. Dat je brainpower hebt. Dat is ongelooflijk. We staan daar te weinig bij stil”, aldus Axel Daeseleire in Het Laatste Nieuws.