.
Axel Daeseleire
woensdag 28 februari 2024

Axel Daeseleire: “Dat heeft toch nog een tijdje geduurd”

Maar hij deed het

Programma’s als ‘De Mol’ en ‘Bestemming X’ zijn in Vlaanderen erg populair. Maar nu is er een nieuwe telg in de familie en dat is ‘Het Onbekende’. Het programma wordt gepresenteerd door Axel Daeseleire en hij is erg trots op het programma.

“Het heeft toch nog jaren geduurd voor iemand er zich nog eens aan durfde wagen. Je komt al snel in het vaarwater van 'De mol', hè. Maar 'Bestemming X' en 'Het onbekende' geven er toch een eigen draai aan. Ik heb zelf trouwens ook ooit op zo'n format gekauwd. 'De judas' was de werktitel, maar ze vonden het nog te sterk op 'De mol' lijken. Misschien heb ik het niet goed genoeg uitgelegd. Ik zag het meer als een spel met een Jerry Springer-sausje eroverheen, waarbij we mensen die ooit ruzie hadden gekregen via een onverwacht spelelement met elkaar probeerden te verzoenen. Geef toe, toch geen slecht idee”, zegt Axel in Humo.

Het idee voor het programma kwam vlak na de coronapandemie. Mensen gingen zich afvragen of ze wel de juiste keuzes hadden gemaakt en het niet altijd op veilig hadden moeten spelen.

“Ik denk niet dat ik ooit op veilig heb gespeeld. Kiezen voor een leven als acteur is toch in het diepe springen en hopen dat je blijft drijven. Ik ben ook nooit een grote carrièreplanner geweest. Misschien had ik het ijzer vaker kunnen smeden toen het heet was. Na 'Matroesjka's' was er bijvoorbeeld wel buitenlandse interesse, maar daar heb ik weinig mee gedaan. Een internationale carrière interesseerde me niet zo.”

Bio van Axel Daeseleire

Meer Over:

Axel Daeseleire De Mol