.
Astrid Stockman
donderdag 26 januari 2023

Astrid Stockman: “Het had evengoed iets anders kunnen worden”

Ze heeft er wel altijd van gedroomd

Heel wat Vlamingen hebben de voorbije maanden de kans gehad om Astrid Stockman aan het werk te zien als Mevrouw Teevee in de musical ‘Charlie And The Chocolate Factory’. Dat was een mooie uitdaging voor de sopraan, maar wel iets compleet nieuw.

“Maar net daar hou ik enorm van. Ik hou van risico’s nemen. En ik wil me amuseren en met mijn talent iets betekenen voor een ander”, zegt Astrid in Primo.

Muziek is de rode draad doorheen Astrids leven en het is het allerbelangrijkste in haar leven. Toch komt ze helemaal niet uit een muzikaal gezin.

“Het had evengoed iets anders kunnen worden. Ik ging naar de muziekschool, maar ik heb als kind ook aan judo gedaan. Ik ging naar de tekenacademie en ik danste. Geleidelijk aan vielen die andere hobby’s weg en bleef de muziek overeind. Dat was echt mijn uitlaatklep.”

Het was een meisjesdroom die uitkwam voor Astrid toen ze ook professioneel met muziek aan de slag kon. “Ik ging met mijn oma altijd naar de kerk en toen ik het koor hoorde zingen, zei ik meteen: ‘Dat wil ik ook doen!’. De afspraak was dat ik dat mocht als ik kon lezen. Dus in het eerste leerjaar was het zover en toen is het geëscaleerd.”

Bio van Astrid Stockman

Meer Over:

Astrid Stockman