.
News Image

Astrid Coppens telt af naar geboorte

Zal 4 juli een dubbele feestdag worden?


Astrid Coppens is weer in het land. Dinsdagavond was het drummen om een glimp van haar op te vangen tijdens de voorstelling van de nieuwe fabulous collectie die zij uit de mouw wist te schudden. Vanaf nu ligt bij ZEB de zomercollectie ontworpen door Astrid Coppens in de winkel. Die collectie heeft Astrid vorige zomer ontworpen. Jawel, Astrid leent niet zomaar haar gezicht aan een collectie, zij is van begin tot eind bij het hele proces betrokken. Niet dat zij zelf met naald en draad aan de slag gaat maar alles gaat effectief voor haar handen. Astrid kiest de stoffen, zowel de kleuren als de prints als het ontwerp zelf. Voor minder gaat Astrid niet. En Astrid is tevreden met het resultaat. ‘De zomer vraagt om kleur, dus hebben we wat meer lichtere stuks in de collectie gebracht’ aldus Astrid Coppens. Astrid Black Label kleurt deze zomer wat meer beige, bruin en wit en is opvallend los. Toen Astrid vorige zomer haar collectie maakte, wist zij nog niet dat zij bij de voorstelling ervan zwanger zou zijn, maar het komt haar wel goed uit dat er een aantal lossere stukken in haar collectie zitten. “Daardoor kan ik veel items uit de collectie blijven dragen tot aan mijn bevalling. Bij de fotoshoot in januari pasten álle stuks nog. Al heb ik toen enkele keren naar een grotere maat moeten grijpen voor een broek”, vertelt Astrid woensdag in Het Laatste Nieuws.

Het favoriete stuk van Astrid? De jurk in de ketting-print die helemaal terug is. ‘Het is een warme print geworden, een eigen interpretatie van de high fashion sjaalprints, en daar ben ik heel trots op.’ Leopard is al enkele seizoenen niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En volgens Astrid is het einde van de trend nog niet in zicht. ‘Wat ik ook heel leuk vind aan deze collectie is dat je de verschillende stuks voor verschillende gelegenheden kan dragen. Je kan de jurkjes met cowboyboots, sneakers of stiletto’s dragen. Het hangt er gewoon vanaf waar je naartoe gaat.’

Overigens: in juli bevalt Astrid Coppens van haar eerste kindje. Of ze momenteel nog in haar eigen collectie past? “Ik grijp nu natuurlijk naar de lossere stuks, en daar pas ik voorlopig nog wel in. (lacht) De highwaist jeans uit mijn collectie is door mijn groeiende buik uiteraard even niet meer aan de orde. Maar, ik ben zeker niet van plan mijn kledingstijl aan te passen wanneer ik mama ben”, klinkt het . En het humeur van Astrid is ook niet aangetast, gelukkig maar. “Ik ben ook heel braaf, hoor. Ik snauw Bram niet af omdat ik zwanger ben. Dat zou ik nooit durven”, lacht Astrid in Het Laatste Nieuws. Astrid voelt zich super nu zij zwanger is. In het begin was ik moe, maar daar heb ik nu geen last meer van. En ik heb bijvoorbeeld ook geen opgezwollen voeten. Daarom heb ik vanavond hakken aangetrokken. Ik heb zelfs geen reservepaar bij. Het moet maar lukken om een hele avond stijlvol te blijven”, lacht Astrid in Het Laatste Nieuws. En ondertussen telt Astrid de dagen af naar de bevalling. Die is voorzien voor 4 juli aanstaande, de nationale feestdag in de Verenigde Staten. Maar of zij effectief op die dag zal bevallen, daar zal moeder natuur over beslissen.

Bio van Astrid Coppens

Meer Over:

Astrid Coppens