.
Astrid Coppens
maandag 4 maart 2024

Astrid Coppens: “Ik zou er echt alles voor doen om daarvoor te zorgen”

Ze weet goed wat het is

In het programma ‘Astrid & Natalia: Back To Reality’ moesten Astrid Coppens en Natalia zien rond te komen met een minimumloon. Geen makkelijke klus zo bleek uit de eerste aflevering. Maar voor Astrid ook geen onoverkomelijk probleem.

“Ik zou er echt alles aan doen om te zorgen dat er brood op de plank komt en dat mijn kinderen gelukkig zijn. Ik ken genoeg welgestelde families die werkelijk alles hebben, maar wiens kinderen doodongelukkig opgroeien. Of gezondheid, nog zoiets: wat ben je met bakken geld als je er niks mee kan doen omdat je gezondheid het niet toelaat? Ik mag er niet aan denken dat een van mijn naasten zwaar ziek wordt”, zegt Astrid in Gazet van Antwerpen.

Dat doet Coppens terugblikken aan het moment waarop ze zwanger was van haar eerste dochtertje Billie-Ray. Ze woonde toen nog in Amerika en de arts vertelde dat er iets mis was met de foetus.

“We hebben toen voor een verscheurende keuze gestaan. Gelukkig hebben we het juiste gedaan. Die dokter had een zware inschattingsfout gemaakt. Soms schiet ik 's nachts wakker en denk ik: wat als we naar die arts hadden geluisterd? Dan was ons Billieke er nooit geweest. Weet je dat ik daar een trauma aan heb overgehouden? Oooh, mijn kleine patatjes, ze zijn echt alles voor mij.”